SOLID FLOW

NGV PAVILION | CURVECRETE X LIAN

LOCATION

CLIENT

COMPLETION

SERVICES

Melbourne, VIC

National Gallery of Victoria

Nov/2021

Design and build

concrete pavilion

Solid flow is a pavilion that extends the existing NGV forecourt over the garden, creating a free-standing landscape for play, relaxation, gathering and outdoor programming under the shade of native trees. Embracing both shade and light, the form of the pavilion evokes a natural, undulating topography that encourages curiosity and playfulness to explore and inhabit.

Built with Curvecrete's advanced low-carbon concrete, the structure deploys an innovative method of robotically forming the material using a single mould that it adjustable and reusable. The outcome is zero-waste, low-carbon structure that demonstrates possibilities of emerging local construction technology and innovation.